Uskoro besplatna škola vaterpola za djecu

Pročelnik Erik Lukšić i trener VK Pula Toni Brkić (G. ROJNIĆ)
Pročelnik Erik Lukšić i trener VK Pula Toni Brkić (G. ROJNIĆ)

U Komunalnoj palači prezentiran je vaterpolski turnir za učenike pulskih osnovnih škola, te skorašnji početak besplatne vaterpolske škole.

Događanja su predstavili pročelnik društvenih djelatnosti Erik Lukšić i trener mlađih kategorija vaterpolista VK Pula Toni Brkić.

Kako je istaknuo Brkić, na sutrašnjem turniru koji na novom plivalištu na Mornaru počinje u 10 sati, sudjelovat će četiri ekipe iz škola Tone Peruško, Šijana, Vidikovac i Veruda, koje u svojim redovima već imaju mlade pulske vaterpoliste.

- Cilj nam je ovom prigodom upoznati djecu s vaterpolom i sportom uopće, te što više njih privući u ovaj sport, rekao je Brkić, istaknuvši da se turnir održava uz potporu Grada Pule u sklopu projekata Pula - zdravi grad i Pula - prijatelj djece, te akcije Bježi - via.

Kroz navedene projekte 17. lipnja započet će s radom i besplatna škola vaterpola za učenike pulskih osnovnih škola od četvrtog do osmog razreda u organizaciji VK Pula.

Osim što se pulskoj djeci pruža kvalitetan i zdrav sadržaj nakon završetka škole, odnosno u ljetnim mjesecima, namjera je omasoviti pulski vaterpolo jer svi polaznici škole moći će nastaviti trenirati u klubu u budućnosti.

Nakon besplatne škole organizirat ćemo na plivalištu, ili čak odlaskom u goste, nekoliko turnira tijekom ljetnih mjeseci pa se nadamo velikom odazivu djece, zaključio je Brkić.

Pulski vaterpolski klub puno polaže i u sigurnost djece pa će s njima raditi dva trenera, jedan u vodi, drugi uz rub plivališta. Jedini uvjet da djeca pohađaju školu vaterpola je da znaju plivati, a ostalo će, kaže trener, brzo naučiti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter