Uskoro aviolinija Chicago - Zagreb - Beograd

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka zrakoplovna kompanija Swift Air, koja je od 17. lipnja namjeravala uspostaviti izravnu zracnu liniju Chicago - Beograd, zatražila je od srbijanske uprave za civilno zrakoplovstvo dopuštenje da promet na toj liniji podrazumijeva i slijetanje u Zagrebu, objavio je u subotu Tanjug. 

Predstavnica srbijanske uprave za zracni promet Katarina Andric-Milosavljevic rekla je da ce Swift Airu, koji je vec dobio dopuštenje za liniju Chicago - Beograd jednom tjedno, ovih dana dana biti izdano i novo dopuštenje za liniju Chicago - Zagreb - Beograd u oba smjera, u razdoblju od 17. lipnja do 29. prosinca. Dopuštenje nece biti problem jer Swift Air ispunjava sve uvjete po europskim i svjetskim standardima. 

Po njezinim rijecima, to ce i dalje biti izravni letovi iz SAD-a s obzirom na to da americka tvrtka nece moci prevoziti putnike samo od Beograda do Zagreba ili obrnuto. Putnici ce moci putovati od Chicaga do Zagreba ili Beograda, kao i od Beograda ili Zagreba do Chicaga. 

Swift Air prvo je planirao posebne linije Chicago - Zagreb i Chicago - Beograd, ali su se u kompaniji iz ekonomskih razloga odlucili spojiti je u jednu. Swift Air kompanija sa sjedištem u Phoenixu, na liniji ce koristiti Boeing 767-200 koji ima 235 putnickih mjesta. Bude li dovoljno interesa, tvrtka ce održati liniju i u sljedecoj godini.


Podijeli: Facebook Twiter