Uskoro asfalt do velikog barbanskog zavoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poduzece Cesta Pula pocet ce u utorak polagati asfalt na cestu od Barbana do tzv. velikog barbanskog zavoja, na polovici dionice Most Raša - Barban, doznajemo od Gorana Kosa, voditelja radova na tom gradilištu.

Vijest ce obradovati žitelje Labinštine koji cesto putuju u Pulu jer su im nakon svakog prolaska makadamom vozila neizbježno pokrivena bijelom prašinom. Sada ce polovicu dionice prelaziti glatko pa se može ocekivati i upola manje prašine, a i ovjesi vozila ce biti manje optereceni.

- Polagat cemo prvi sloj asfalta, na cesti ce biti puno strojeva, a promet ce biti reguliran semaforima pa ce vozaci morati biti strpljivi i na oprezu. To ce vrijediti i nakon što položimo asfalt jer cemo nastaviti preostale radove uz cestu, kaže Kos.

Kada ce druga polovica biti spremna za asfaltiranje zasad je teško predvidjeti, ali u Cestama kažu da ce nastojati sve radove dovršiti do kraja godine. Izvodac ima vremena za dovršenje radova do ožujka 2012. Ukupan trošak, 26 milijuna kuna, snose Hrvatske ceste.

Dionica od Mosta Raše, preko Barbana do Bristovca, duga 8,5 kilometara, bila je zatvorena za sav promet od 2. ožujka do 4. lipnja. U tom se razdoblju od Labina do Pule putovalo gotovo dvostruko dužim putem preko Žminja ili lokalnim cestama preko Sutivanca. Do otvaranja za promet u lipnju položen je prvi sloj asfalta od mosta na rijeci Raša do obnovljenog mosta na obuhvatnom kanalu Raške doline te prakticki dovršen dio od Barbana do Bristovca. Tijekom ljeta gradili su se betonski potporni zidovi i propusti za bujicne vodotoke. Radovi na dva preostala zida trebali bi biti gotovi do sredine rujna. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter