Uskok: Skupina krijumčarila marihuanu iz Srbije i Crne Gore

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Uskok je pokrenuo istragu protiv deseteročlane skupine osumnjičene za krijumčarenje marihuane iz Srbije i Crne Gore, a sudac istrage osječkog Županijskog suda šestoricu je osumnjičenika zadržao u istražnom zatvoru, doznaje se u Državnom odvjetništvu.

Tužiteljstvo tvrdi da su prva dvojica osumnjičenika od početka listopada 2015. do 18. travnja ove godine na području Hrvatske, Crne Gore i Srbije, u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike i više zasad nepoznatih osoba "radi kontinuirane kupovine većih količina marihuane na području Srbije i Crne Gore te njezinog krijumčarenja i preprodaje na području Hrvatske".

U državnom odvjetništvu ističu da je "sukladno planu zločinačkog udruženja" dvojac na vrhu krijumčarske piramide dogovarao količine, cijenu, vrijeme i mjesto preuzimanja marihuane nakon čega su, prema njihovim uputama, petookrivljenik i devetookrivljenik, u za tu namjenu prepravljenom osobnom vozilu, drogu iz Srbije i Crne Gore prevozili u Hrvatsku.

Prva dvojica osumnjičenih su navodno i osobno sudjelovali u preuzimanje marihuane, njezinom plaćanju i daljnjoj preprodaji na području Hrvatske, dok su trećeookrivljenik, četvrtookrivljenik, šestookrivljenik, sedmookrivljenik, osmookrivljenik i desetookrivljenik, bili zaduženi za preuzimanje, prijevoz i skrivanje droge.

"U navedenom razdoblju okrivljenici su u najmanje tri navrata u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 50 kilograma marihuane", kažu u tužiteljstvu.

Policija je ranije izvijestila da su krijumčari uhićeni u akciji pod nazivom "Big devil". Paralelno, policija Crne Gore pod kodnim nazivom 'Lanac' istraživala je međunarodno zločinačko udruženje osoba s područja Zagreba, Vinkovaca, Vukovara te Crne Gore i Srbije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter