USKOK pokrenuo istragu protiv Lovrić Merzel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel koju tereti da je, u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u šumi Brezovici, organizirala privatne i druge proslave na teret županijskog proračuna, koji je tako oštetila za najmanje 182 tisuće kuna, te protiv bivšeg voditelja sisačke podružnice Uprave Hrvatskih šuma Zvonka Rožića.

U priopćenju objavljenom danas na internetskoj stranici DORH-a, u kojemu se ne navodi identitet okrivljenih, kaže se da je Uskok rješenje o provođenju istrage protiv dvoje okrivljenika (1963. i 1953.) donio na temelju podnesene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti u poticanju.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000 kuna.

Iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000 kuna.

Osnovano se sumnja da je drugookrivljenik kao voditelj Uprave šuma (Podružnica Sisak) na traženje prvookrivljenice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, time da je troškove u iznosu od najmanje 9.600 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici. U odnosu na druge moguće nezakonitosti u Sisačko-moslavačkoj županiji izvidi se nastavljaju, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje, kaže se u priopćenju DORH-a.

Voditelj sisačke podružnice Uprave šuma u lipnju 2009. godine bio je Zvonko Rožić. Ni županica Lovrić Merzel niti Zvonko Rožić nisu večeras bili dostupni za komentar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter