USKOK podigao optužnicu protiv generala Kruljca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osječki Županijski sud danas je zaprimio optužnicu USKOK-a protiv šest osumnjičenika, većinom s područja Brodsko-posavske županije, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela zloporaba položaja i ovlasti.

U priopćenju  stoji da će se sudski spis s optužnicom i prilozima dostaviti sucu istrage koji će provjeriti ima li u optužnici eventualno nedostataka ili u prilozima nezakonitih dokaza, je li propisno sastavljena i u predviđenom roku i je li ju podignuo ovlašteni državni odvjetnik, te će potom optužnicu uručiti osumnjičenicima i njihovim braniteljima s poukom o pravu na odgovor.

Zbog sumnje u malverzacije zemljištem na području općine Sibinj kod Slavonskog Broda, prošle godine u srpnju osumnjičeni su bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac, poduzetnik Ivan Rimac, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, bivši član Općinskog poglavarstva Ivan Mišković, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković te autoprijevoznik Željko Garić. Tereti ih se da su malverzacijama oštetili općinu Sibinj za najmanje 16,5 milijuna kuna.

Svi osumnjičenici su na slobodi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter