USKOK podigao optužnicu protiv Dinka Mikulića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) izvijestio je danas da je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana, među kojima i bivšeg pomoćnika ministra branitelja, zbog mita i zlouporabe položaja.

USKOK je na svojoj web stranici objavio da bivšeg pomoćnika ministra branitelja D. M. (Dinka Mikulića), te D. S., N. Š. i M. S. tereti za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se prvookrivljeniku Dinku Mikuliću stavlja na teret da je od lipnja 2005. do prosinca 2012. godine, kao protuuslugu za odabir trgovačkog društva kao prodavatelja stanova na varaždinskom području od članova njegove Uprave i suvlasnika, bez obzira na stvarne potrebe i suprotno propisanim uvjetima javnog poziva, u više navrata tražio da mu isplate ukupno 250.000 eura, od čega je primio 50.000 eura.

Osim toga, tereti ga se da je prilikom odlučivanja o dodjeli prava na stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata, preko reda prvenstva i bez obzira što nisu bili ispunjeni zakonom propisani uvjeti, ostalim okrivljenicima na njihovo traženje omogućio dobivanje stambenih kredita.

Mikulić je obnašao dužnost ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnika ministra branitelja, ranije ravnatelja Uprave za stambeno zbrinjavanje i pomoćniku ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja HRVI i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata,

 


Podijeli: Facebook Twiter