USKOK: Petrov nije bio praćen i prisluškivan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

USKOK je u srijedu izvijestio da čelnik Mosta Božo Petrov nije bio praćen niti su prema njemu primjenjivane bilo kakve mjere tajnog nadzora 

"Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija. 

Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojoj osnovi, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa", objavio je USKOK na svojoj internetskoj stranici. 

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja prošlog je tjedna ispitan u USKOK-u nakon što je javno iznio tvrdnje da je PNUSKOK cijelo vrijeme poslijeizbornih pregovora pratio Petrova u akciji koja nigdje nije bila zavedena. 

Nakon razgovora u USKOK-u Grmoja je izjavio da sumnja da je ministar unutarnjih poslova u odlasku Ranko Ostojić zloporabio položaj i ovlasti, no da za to nema dokaza već samo indicije. 

Ostojić je oštro demantirao Grmojine izjave i Petrova pozvao na sučeljavanje. O navodnom praćenju čelnika Mosta obaviješten je i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. 

Ostojić: USKOK potvrdio da su neistiniti navodi Grmoje i Petrova

Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u srijedu je izjavio da je USKOK-ov zaključak prema kojem čelnik Mosta Božo Petrov nije bio praćen samo potkrijepio njegove ranije tvrdnje.

"USKOK je potvrdio da su neistiniti navodi (glasnogovornika Mosta Nikole) Grmoje i Petrova. Ovo nije osobno pitanje nego zaštita ljudi u sustavu koji su lažno i bez dokaza optuženi", izjavio je Ostojić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter