USKOK opet istražuje Davorku Smokovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv bivše opcinske državne odvjetnice u Pazinu Davorke Smokovic (50), koja je lani uz Dražena Golemovica, nekoliko policajaca te celnika istarske Porezne uprave u Pazinu uhicena u sklopu akcije "Ipsilon", USKOK je donio nalog o provodenju istrage zbog sumnje da je zloporabom položaja i ovlasti te krivotvorenjem službene isprave oštetila državni proracun za 71.000 kuna.

USKOK je sumnjici da je od 27. studenog 2006. do 27. travnja 2009. u Pazinu kao opcinska državna odvjetnica u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, koristeci se svojim ovlastima, osobno potpisala i ovjerila 259 putnih naloga u koje je unijela neistinite podatke.

Tako je kao podnositeljica racuna i naredbodavka 114 putnih naloga ispunila kao da je stvarno službeno putovala svojim vozilom premda na službenim putovanjima nije bila. Takoder je u 145 putnih naloga koji se odnose na doista obavljena službena putovanja navela da je koristila svoje osobno vozilo iako je koristila službeno.

Na temelju tih putnih naloga s neistinitim podacima isplaceno joj je 71.315 kuna, za koliko je oštetila državni proracun.

Davorka Smokovic nije htjela komentirati optužbe buduci da je istraga u tijeku, a pulski odvjetnik Rudolf Francula, koji je brani u postupku što se protiv nje vodi na rijeckom uskockom sudu zbog primanja mita, kazao nam je da o ovoj novoj uskockoj istrazi ne zna ništa.


Podijeli: Facebook Twiter