USKOK obustavio istragu protiv Jarnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Jarnjak više nije pod uskockom istragom afere Fimi-media. Tako je još 2. prosinca odlucio USKOK jer u istrazi nisu nadeni dokazi da bi bio pocinitelj nekog od kaznenih djela za koja je bio osumnjicen. Novom  listu to je potvrdio Jarnjakov odvjetnik Petar Pavkovic.

- Državni odvjetnik je nakon istrage ocijenio da nema dokaza da bi Jarnjak bio pocinitelj tih kaznenih djela. Ocjenom cjelokupnog prikupljenog dokaznog materijala u istrazi USKOK je zakljucio da Jarnjak nije bio pripadnik grupe te da nije prikupljao ili raspolagao sredstvima iz crnog fonda, rekao nam je Pavkovic.

Kako nam je kazao odvjetnik Pavkovic, USKOK nakon obustave postupka nije saslušavao Jarnjaka u svojstvu svjedoka. Ako ga USKOK ili neka od drugih strana u postupku pozovu kao svjedoka, Jarnjak ce se odazvati pozivu i ispuniti svoju gradansku dužnost.

Jarnjaka je USKOK osumnjicio pocetkom studenom, kad je istraga proširena i na Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ) kao pravnu osobu.

Prema istražnom nalogu USKOK-a, Ivana Jarnjaka, Ratka Maceka, Branku Pavoševic i Nevenku Jurak povezao je Ivo Sanader s ciljem da se stranka okoristi poslovanjem Fimi-medije s državnim poduzecima te donacijama privatnih poduzetnika koje nisu bile evidentirane u poslovnim knjigama stranke.

Jarnjaka je teretila bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavoševic, koja je USKOK-u ispricala da je jednom prilikom osobno donio novac u stranku, kao i da joj je naredivao pojedine isplate.


Podijeli: Facebook Twiter