USKOK istražuje najam poslovnih prostora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnateljicu Direkcije poslovnih objekata rijecke uprave za komunalni sustav Željku Markovic USKOK sumnjici za primanje mita i petak je provela na ispitivanju.

Radi se o akciji širih razmjera u kojoj su praceni zaposleni u državnim inspektoratima, a po nekim informacijama, Željka Markovic »kolateralno« je otkrice.

Prema našim informacijama za nezakonite radnje USKOK sumnjici tri inspektorice i dva inspektora državnih inspektorata koji su pod prismotrom vec dulje vrijeme, a u tim istragama pocelo se spominjati i ime rijecke »gospodarice gradskih poslovnih prostora« Željke Markovic . Akcija je pokrenuta nakon prijava i sumnji u zlouporabu položaja i nezakonito posredovanje, a navodno su u igri poslovni prostori grada Rijeke.

Ravnateljica Direkcije za poslovne objekte Željka Markovic izuzetno je mocna osoba u rijeckoj gradskoj upravi, a njezina moc izvire iz staža u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav u kojemu radi više od 20 godina, ali i iz posla kojim se bavi jer upravlja gradskim poslovnim prostorima koji su golem izvor prihoda proracuna. Na vrhuncu je bila 1990-ih godina kada su se na Korzu o njezinom nacinu rada ispredale razne kuloarske price. (D. C., Š. B./NL)


Podijeli: Facebook Twiter