USKOK istražuje moguću korupciju u Karlobagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović priveden je, prema pisanju medija, zbog sumnji u korupciju, no ličko-senjska policija navodi tek da zbog kaznenog djela u nadležnosti USKOK-a provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja te županije.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje koje se provodi nad više osoba s područja Ličko-senjske županije", izjavila je Hini policijska glasnogovornica Maja Brozičević. Potvrdila je da je riječ o nedjelima iz nadležnosti USKOK-a te da će više informacija biti priopćeno nakon kriminalističkog istraživanja, no da još ne zna hoće li ih objaviti policija ili USKOK.

Neslužbeno se doznaje da je na kriminalističko istraživanje priveden HDZ-ov načelnik Općine Karlobag koji je na nedavnim izborima dobio više od 65 posto glasova, kao i njegova lista za Općinsko vijeće.

Prema pisanju medija, uz Tomljenovića je priveden i vlasnik građevinske tvrtke GS Gradnja Mario Brkljačić, zbog sumnje u malverzacije prilikom radova na karlobaškoj rivi.

Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno se doznaje da bi uhićeni sutra trebali biti dovedeni na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter