USKOK istražuje Koncara zbog sumnje da je podmitio Sanadera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

USKOK je pokrenuo istragu protiv Danka Koncara, Drage Radolovica, Kristijana Pilata, Slavena Tintora, Mladena Barišica i Ratka Maceka zbog sumnje u podmicivanje bivšeg premijera Ive Sanadera, saznajemo iz pouzdanog izvora.

Istraga je pokrenuta nakon što je, po pisanju nekih medija, predsjednik braniteljske udruge Zavjet Ninoslav Mogorovic USKOK-u podnio kaznenu prijavu u kojoj se navodi da je Koncar 2007. godine platio dva milijuna eura da bi mu tadašnji premijer Sanader omogucio poslovnu prednost, zaštitu i korist pri njegovim poslovnim pothvatima. U prijavi se spominju kupnja Brodotrogira kao i realizacija projekata poput "Brijuni rivijere", "Velopina" u Malom Lošinju te legalizacija ranije kupljene srbijanske imovine u Jelsi na Hvaru te na Cresu.

Od svih koji se spominju u kaznenoj prijavi u ponedjeljak nam je na telefon odgovorio jedino Slaven Tintor, koji je kratko izjavio da nema komentara jer ne zna o cemu govorimo. "Nemam što reci novinarima. Baš nikakvih komentara nemam. Eto. Hvala", kratko je odgovorio Tintor, brzinski poklopivši slušalicu. Pokušali smo dobiti i Ninoslava Mogorovica, koji je navodno predao kaznenu prijavu USKOK-u, no na njegov se kucni telefon, prijavljen u telefonskom imeniku, nije nitko javljao.

Na naš službeni upit je li pokrenuta istraga protiv spomenutih osoba iz ureda USKOK-a u Zagrebu dobili smo ocekivani odgovor - da zbog zakonskih odredbi nisu u mogucnosti odgovoriti na naš upit. Naši izvori, pak, tvrde da je USKOK doista pokrenuo istragu protiv Koncara i još pet osoba, a što ce ona pokazati, nitko ne želi nagadati. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter