USKOK istražuje Inino poslovanje

Zgrada Ine (D. JELINEK/NL)
Zgrada Ine (D. JELINEK/NL)

USKOK istražuje poslovanje hrvatske naftne kompanije Ine, javio je HRT, prema čijim se informacijama istražuju moguće nezakonitosti u kupovini nafte posljednjih nekoliko godina.

Pozivajući se na neslužbene izvore HRT je objavio da USKOK, zbog sumnji da je Ina plaćala naftu iznad tržišne cijene, istražuje detalje oko toga kako je nafta nabavljana od lipnja 2009. do prosinca prošle godine, odnosno u razdoblju u kojem je Inom upravljao mađarski strateški partner MOL.

Zatražen je detaljni uvid u dokumente, tko su bili dobavljači nafte te cijena po kojoj se nafta kupovala, navodi HRT na svojim internetskim stranicama.

U USKOK-u i Ini nisu komentirali navodnu istragu, a HRT prenosi i neslužbena objašnjenja iz Ine da je revizija više puta kontrolirala nabavu nafte te da nisu otkrivene nikakve nepravilnosti.

Nekoliko članova Uprave i Nadzornog odbora Ine, među kojima i bivši predsjednik NO-a Davor Štern, isticali su da nemaju uvid od koga se i po kojoj cijeni kupuje nafta, no predstavnici MOL-a su te tvrdnje odbacivali, ističući da od 2009. Ina naftu nabavlja po povoljnijim uvjetima nego ranije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter