Useljavanje u bivšu komandu 15. rujna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zgrada bivše mornaricke komande na pulskoj rivi, koju mnogi zabunom nazivaju Admiralitet, bit ce useljiva 15. rujna, potvrdio nam je podžupan Valerio Drandic.

Vojska je ustupila to zdanje Županiji, Ministarstvu financija i Ministarstvu pravosuda, odnosno Opcinskom državnom odvjetništvu. Gotovo pola zgrade koristit ce Istarska županija, a za sanaciju tih prostorija iz regionalne kase izdvojeno je 800 tisuca kuna. Drandic kaže da ce ulog biti vracen u godinu dana.



- Prva faza radova, koja se odnosila na ugradnju novog informacijskog sustava, bojanje te uredenje sanitarnih cvorova i podova, gotovo je pri kraju. Svi naši odjeli koji su u najmu na raznim lokacijama u zgradu komande uselit ce 15. rujna. To su odjeli za prostorno planiranje, kulturu te financije i porez, kao i neke ustanove kao što su Natura Histrica i Zaklada za civilno društvo. Uredit ce se i dvorište i parkiralište. Na ponovljenom javnom natjecaju, izmedu osam ponudaca, odabrali smo najpovoljnijeg, tvrtku Gortan, koja ce u rokovima okoncati radove. Uredit ce se i admiralska soba, istaknuo je Drandic.


Podijeli: Facebook Twiter