USB pobjednici Zlatnog zuba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi udruge Urbana subkulturna baza (USB) s predstavom "Divojke za ženidbu" pobjednici su treceg izdanja festivala smijeha i komedije Zlatni zub koji se protekla dva tjedna odvijao u poreckom kazalištu. Mladim je glumcima ovo treci uspjeh na ovom festivalu, nakon lanjske pobjede i drugog mjesta osvojenog preklani.

O najboljim predstavama desetodnevnog festivala odlucivala je publika jacinom i dužinom pljeska mjerenim tzv. pljeskometrom, a USB-ovci su sa svojom komedijom temeljenom na tekstu Daniela Nacinovica nagradeni s cak 2.50 minuta pljeska.

Na drugo se mjesto plasirala predstava "Cinco i Marinko" kazališne družine Glumci u Zagvozdu koju je publika nagradila s 1.30 minuta pljeska.

Ovogodišnji je festival pred publiku donio deset predstava amaterskih i profesionalnih skupina iz cijele Hrvatske. Uz pobjednike, simpatije publike osvojila je i predstava "Svi smo mi isti (ispod kože)" dramske radionice Puckog otvorenog ucilišta u režiji Katje Restovic, premijerno prikazana prije jucerašnje dodjele nagrada.


Podijeli: Facebook Twiter