USB-ovke pobijedile na DanceStar Nightu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djevojke iz plesne skupine porecke udruge mladih Urbana subkulturna baza (USB) pobjednice su DanceStar Nighta, gala veceri svjetskog prvenstva u plesu ESDU World Dance Masters 2012, održanog proteklog vikenda u poreckoj dvorani Žatika.

Ocjenjivale su se najatraktivnije koreografije plesane tijekom cjelogodišnje ESDU DanceStar svjetske turneje. USB-ovke su izvele koreografiju "Borderline" Porecanke Ivane Domazet i osvojile prijelazni pehar te nagradu od 3.000 eura u jakoj konkurenciji od 21 ekipe s 240 plesaca iz 13 zemlja, od Hrvatske preko Austrije i Bugarske do Južnoafricke Republike i Brazila.

Austrijska plesna skupina Dance4You osvojila je drugo, a njemacka Tanzschule Let's Dance trece mjesto.

Plesace je na završnoj veceri ocjenjivao žiri u kojem su bili teatrologinja Mani Gotovac kao predsjednica, plesaci i koreografi Ivona Brnelic i Žak Valenta, TV voditeljica Nevena Rendeli te glumica Leonora Surian.

Uz USB-ovke na gala veceri iz Hrvatske nastupila je i grupa rijeckog plesnog studija Flash Dance Unit.

Zapažen uspjeh na ESDU World Dance Masters 2012, održanom u dvorani Intersport centar u Zelenoj Laguni, ostvarile su i plesacice pulskog plesnog studija Stellium, s koreografijom "Who I am", osvojivši prvo mjesto u kategoriji Contenporary-Modern Group Juniors, a u istoj kategoriji, u potkategoriji Group Children, najbolji su bili Porecani iz Društva Naša djeca s koreografijom "The Hunt".

Fažanski DND-ovci osvojili su dva druga mjesta u kategoriji Open Formation Children s koreografijom "Europa" i u kategoriji Musical Theatre Group Children s koreografijom "Phantom of the opera".

Plesacice poreckog USB-a osvojile su prvo mjesto u kategoriji Production number Formation Seniors s koreografijom "Sudbine-Destini" koja je bila nominirana za najbolju formaciju.

Sa spomenutom koreografijom "Borderline", koja je bila nominirana za najbolju koreografiju, USB-ovke su bile prve i u kategoriji Contenporary-Lyrical Group Seniors, a USB-ova plesacica Lejla Hasanagic osvojila je drugo mjesto u potkategoriji Solo Juniors iste kategorije, s koreografijom "Jar of hearts".

Sve koreografije USB-a osmislila je Ivana Domazet koja je ovime nastavila niz uspješnih i nagradivanih ostvarenja iz ranijih godina.


Podijeli: Facebook Twiter