Usavršavanje i stjecanje novih znanja

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Ovogodišnja, 23. Međunarodna ljetna škola harmonike započela je u prostorima OKUD-a Istra, gdje će se održavati do kraja ovoga tjedna, odnosno do 26. kolovoza. Program je namijenjen i prilagođen učenicima, studentima, nastavnicima, profesorima, a cilj mu je stručno usavršavanje i stjecanje novih znanja iz metodike, tehnike, teorije i prakse nastave harmonike. Taj se program ostvaruje putem individualne nastave sa solistima, teorijske glazbene slušaonice, komornog muziciranja te prisustvovanja koncertima Ljetne škole.

Pula je po tome dobila prepoznatljivo mjesto na karti glazbenih događanja - kako po glazbenoj edukaciji harmonikaša, tako i po nastupima cijenjenih umjetnika. Već godinama naš grad ima priznate i cijenjene harmonikaše, dobitnike nagrada i priznanja, a uz studij harmonike na Muzičkoj akademiji, velika je uloga i upravo ove ljetne glazbene škole u svemu tome.

Bitna značajka Ljetne škole jesu koncerti na kojima će nastupiti mladi ugledni umjetnici harmonikaši. Polaznici imaju pravo prisustvovanja svim predavanjima i koncertima. Aktivnim će polaznicima biti uručena diploma, a pasivnim polaznicima potvrda o sudjelovanju. Ove godine predavači su Gorka Hermosa (Španjolska) i Vladimir Blagojević (Srbija). Riječ je o priznatim glazbenim pedagozima, s istaknutom izvođačkom i pedagoškom djelatnošću. Gorka Hermosa nastupit će 23. kolovoza, a polaznici škole skupnim koncertom 25. kolovoza. Svi koncert će se održati u crkvi sv. Franje s početkom u 21 sat. Održavanje 23. Međunarodne ljetne škole harmonike omogućili su Ministarstvo kulture RH i Grad Pula. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter