Usain Bolt stiže u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Organizatori atletskog mitinga "Borislav Hanžekovic", koji se 13. rujna održava u Zagrebu, potvrdili su u srijedu na konferenciji za novinare dolazak najbržeg atleticara svijeta Jamajcanina Usaina Bolta kazavši da se radi o spektaklu koji ce biti pracen u 150 zemlja svijeta i koji donosi veliku promociju i korist gradu i državi.

- To je veliki spektakl i prenosit ce ga televizije iz 150 zemalja svijeta, rekla je direktorica Mitinga Ivana Brkljacic. Miting u Zagrebu bit ce tim zanimljiviji što je je to prva i zadnja utrka sezone na 100 m koju ce Bolt trcati nakon svjetskog atletskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Dodala je da se nada da ce hrvatske tvrtke prepoznati priliku koju nudi dolazak u Zagreb marketinški najisplativijeg sportaša svijeta Usaina Bolta.

Westfled nije htio pricati o financijama vezanim za miting, ali je istaknuo da Boltov dolazak u Zagreb nece utjecati nas kvalitetu drugih natjecatelja. Brkljacic je naglasila da po imenima natjecatelja miting može stati uz bok drugih velikih mitinga.

Nije mogla otkriti koliko ce stajati dolazak Bolta, ali je kazala da proracun iznosi 5.300.000 kuna i da je od toga tri milijuna omogucio Grad, a da su ostalo sredstava od sponzora i televizijskih prava. Pregovori sa sponzorima su još u tijeku, dodala je.

- Ovaj miting postaje nešto drugo Boltovim dolaskom. Njegov dolazak nije trošak, to je veliki profit i zarada za državu i grad. Njegov je dolazak i velika promocija za hrvatsku atletiku i nadam se da ce ljudi prepoznati mogucnosti koje taj sport nudi, istaknula je.

Ovo nije prvi put da Bolt nastupa u Zagrebu. On je 2006. godine, kao nepoznat atleticar trcao 200 m.


Podijeli: Facebook Twiter