US Open: U finalu Williams i Azarenka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U finalu posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena igrat će prve dvije tenisačice svijeta Amerikanka Serena Williams i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.

Bit će to repriza prošlogodišnjeg finala, a lani je pobjeda pripala američkoj tenisačici.

Azarenka je u prvom polufinalnom ogledu svladala Talijanku Flaviju Pennettu sa 6-4, 6-2, dok je Williams potom bez većih problema porazila Kineskinju Li Na 6:0, 6:3.

"Bit će to zanimljiv finale. U dobroj sam formi i nadam se trijumfu," kazala je 31-godišnja Serena koja lovi peti US Open i 17. Grand Slam. Ukoliko pobijedi, postat će najstarija pobjednica na Flushing Meadowsu nakon Margaret Court koja je pobijedila 1973. kao 31-godišnjakinja.

Williams i Azarenka igrale su međusobno 15 puta, a Amerikanka ima 13 pobjeda. Međutim, Azarenka je dobila dva od zadnja tri susreta pri čemu i nedavno finale Cincinnatija.

"Protiv Serene nema opuštanja. Protiv nje moraš odigrati bez greške i svaki poen maksimalno," kazala je Azarenka koja je u New Yorku lovi prvi naslov. Do sada je osvojila dva Grand Slam naslova, oba na Australian Openu. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter