US Open: Nadal prejak za Dodiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig okončao je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu u New Yorku, porazom u 3. kolu od drugog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala. Nakon dva sata i devet minuta igre Nadal je bio bolji sa 6:4, 6:3, 6:3.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Dodiga i Nadala, a sada je omjer 2:1 u korist Španjolca.

Dodig je odigrao vrlo dobar meč, ali protiv fantastičnog Nadala to nije bilo dovoljno niti za set.

Ključni trenutak prvoga seta dogodio se u trećoj igri kada je Nadal oduzeo servis Dodigu, a potom sigurnom igrom na svoj početni udarac tu prednost i zadržao. U pet Nadalovih servis-gemova u prvom setu Dodig je ukupno uspio osvojiti četiri poena.

Slično se odvijao i drugi set, ponovno je Nadal napravio "break" u trećoj igri, ali je Dodig u šestom gemu stigao do prve prilike za oduzimanje servisa suparniku. Nažalost, nije ju iskoristio, a Nadal je osvajanje drugog seta potvrdio još jednim "breakom" za 6:.

U trećem setu prvi je priliku za "break" imao Dodig i to odmah u prvoj igri, ali iako je u tom poenu igrao protiv drugog servisa nije uspio steći prednost. Nadal je potom oduzeo servis Dodigu za vodstvo 3:1 i mirno zaključio dvoboj.

Ispadanjem Dodiga Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na US Openu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter