US Open: Karlović, Lučić-Baroni i Mrdeža u 2. kolu

Tereza Mrdeža (Reuters)
Tereza Mrdeža (Reuters)

Troje hrvatskih predstavnika uspješno je preskočilo prvu prepreku u kvalifikacijama za nastup na posljednjem teniskom Grand Slam turniru sezone, US Openu koji počinje u ponedjeljak, dok ih je dvoje svoj nastup okončalo već u 1. kolu.

Ivo Karlović, koji je postavljen za drugog nositelja kvalifikacija, u 1. je kolu svladao Amerikanca Mackenzieja McDonalda sa 6-3, 6-4, te će mu sljedeći suparnik biti Argentinac Facundo Bagnis. Prolazak u 2. kolo kvalifikacija kod tenisačica izborile su Mirjana Lučić-Baroni, koja je nadigrala Amerikanku Brooke Austin sa 6-2, 6-2, te Tereza Mrdeža, koja je bila bolja od Rumunjke Cristine Dinu sa 6-3, 6-2. Lučić-Baroni će u 2. kolu igrati protiv Ukrajinke Katerine Kozlove, a Mrdeža protiv Turkinje Cagle Buyukakcay.

Već na prvoj prepreci zapeli su Antonio Veić, kojega je sa 6-4, 6-3 svladao Talijan Thomas Fabbiano, te Ana Vrljić koju je izbacila Poljakinja Katarzyna Piter sa 6-4, 5-7, 6-2.

U 1. kolu kvalifikacija još će u srijedu nastupiti Ajla Tomljanović koja za suparnicu ima Austrijanku Melanie Klaffner. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter