US Open: Čilić i Dodig u drugom kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica hrvatskih predstavnika na US Openu, Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se  drugo kolo US Opena.

Marin Čilić je u  u prvom kolu pobijedio Australca Marinka Mateševića u pet setova 3:2 (5:7, 2:6, 6:4, 6:2, 6:4) nakon gotovo četiri sata igre. Čilić je prva dva seta izgubio, ali se uspio vratiti u igru, nadoknaditi razliku i na kraju pobijediti.

Naš je tenisač u meču napravio pet dvostrukih grešaka, dok je Matešević imao samo dvije. Čilić je napravio i 63 neprisiljene greške, dok ih je Matešević napravio 58. No, Čilić je realizirao 77 posto poena na prvom servisu i ukupno je osvojio 161 poen u meču.

Ivan Dodig lako je svladao Japanca Hirokija Morija u tri seta - 6:0, 6:1, 6:2 nakon nešto više od sat i pol igre. Dodig je imao 81 posto osvojenih poena na prvom servisu i osvojio je ukupno 92 poena, a zabio je i devet aseva tako da Mori, trenutačno 231. tenisač na ATP ljestvici, nije imao puno šansi.

Čilić će u drugom kolu igrati protiv Nijemca Daniel Brands, 123. tenisač svijeta, s kojim je do sada igrao dva puta i oba puta pobijedio. Dodiga pak u drugom kolu čeka britanski tenisač Andy Murray, treći nositelj. Ovo će biti njihov prvi susret. (Hina/Foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter