US Open: Četvrti naslov za Serenu Williams

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanka Serena Williams, četvrta nositeljica na turniru, osvojila je US Open pobijedivši u finalu prvu tenisačicu svijeta, Bjeloruskinju Victoriu Azarenku u tri seta - 6:2, 2:6, 7:5 nakon dva sata i 18 minuta igre.

Za 31-godišnju Williams ovo je četvrti naslov osvojen u Flushing Meadowsu nakon 1999., 2002. i 2008., i njen 15 grand slam turnir u karijeri.

Američka je tenisačica tako postala treća tenisačica koja je u istoj sezoni trostruki uspjeh, osvojivši i Wimbledon i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, nakon Steffi Graf kojoj je to uspjelo 1988. i svoje sestre Venus (2000.).

S ukupno osvojenih 15 naslova na grand slam turnirima, ispred nje s tri više osvojena su Amerikanke Martina Navratilova i Chris Evert, dok rekord drži Australka Margaret Court sa 24 osvojena grand slama.

"Moj Bože, pripremala sam u glavi govor poražene kako je Victoria igrala dobro. U šoku sam", izjavila je Williams.

"Šteta je izgubiti tako tijesno. Ali ne žalim. Osjećam da sam dala sve od sebe. Serenin najveći adut je svakako njen servis i to je vjerojatno najveća razlika između nas. I mentalno ona nikada ne odustaje. To je prava šampionka. Za mene je ona najveća tenisačica svih vremena. Ona je podignula tenis na višu razinu i divim joj se. Čestitam joj od srca jer mislim da je apsolutno zaslužila pobijediti, bila je bolja na terenu", izjavila je nakon poraza Azarenka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter