Urušio se zid u centru Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci sa srijede na cetvrtak urušio se dio potpornog zida na Zlaticevom trgu, tocnije na mjestu gdje se Valturska i Grožnjanska ulica spajaju sa Stankovicevom i samo zahvaljujuci velikoj sreci nije bilo ozlijedenih ni vece materijalne štete. Završila je tako višegodišnja prica, koja je, kako nam kažu okolni stanari, mogla imati i sretniji završetak da se njih slušalo.

Okolni stanari, pa i sam vlasnik dvorišta u koji se potporni zid urušio, rekli su nam da se sve odigravalo u srijedu navecer oko 22 sata kada su culi tutnjavu i potom su imali što i vidjeti. Na mjestu gdje se svakodnevno parkiraju automobili urušio se dio zida, a cak i tada parkiran automobil, kažu, samo cudom nije pao u dvorište vec se opasno nagnuo. Ubrzo je intervenirala policija i vatrogasci, rupa je ogradena, a automobil premješten. Zanimljiva je bila konstatacija obližnje stanovnice da je upravo na tom mjestu vec duže vrijeme bio parkiran kamion. Toga dana, srecom ga nije bilo.



"Ovi u Gradu doista imaju srecu. Vec tri, cetiri godine urgiram da naprave taj zid i ništa. Ne znam ni sam koliko su puta dolazili, obilazili, napravili su cak i projekt, kojeg smo mi i potpisali. I ništa! Cak su i instalaciju od telefona ugradili bez dozvole, gdje sam ja i opet urgirao, ali uzalud. Dobro da ispod nisam imao ništa, jer bi zid sve uništio. Dobro je i da nitko u tom trenutku nije prolazio jer u ulici bez svjetla ne bi ni primijetio da nedostaje dio ceste. Ma imali su oni srece, i to je to", rekao nam je vlasnik dvorišta u koji se urušio zid.

Dodao je da na tom dijelu ceste nema niti oborinske odvodnje, pa sve curi u zid i podlokava ga. Otkada su unazad nekoliko godina uredili i Zlaticev trg, sva se oborinska voda još i više slijeva upravo na taj zid, tvrdi naš sugovornik. Na odlasku nas je ispratila susjeda te i ona zakljucila da je dobro što nije bilo ljudskih žrtava. A zid? Pa popravit ce ga vec nekako, zakljucuje ona.


Podijeli: Facebook Twiter