Urušio se krov skladišta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krov skladišta u Prolazu kod zdenca konacno se u petak urušio, nakon što gradske službe godinama nisu reagirale na upozorenja o njegovoj derutnosti. Skladište nije ni u cijem najmu, vec je gradsko vlasništvo, saznajemo od okolnih stanara, koji su, kažu, na krov skladišta više puta upozoravali nadležne.

Nakon poziva stanara Maksimijanove 15 i 17 - zgrada koje su povezane sa skladištem - na lice mjesta ubrzo su stigli policija i komunalni redar te potom predstavnici gradskih službi i Castruma, tvrtke koja upravlja zgradom na adresi Maksimijanova 15. U tom objektu srecom ne koriste gradski plin pa nije postojala mogucnost njegovog curenja i eksplozije.

Ogorceni stanari ne samo Maksimijanove, vec i zgrade na adresi Prolaz kod zdenca 8, docekali su nas kod skladišta i kao odgovorne prozvali gradonacelnika Borisa Miletica, resornog procelnika Damira Prhata i Castrum. Kažu da je zbog lijenosti gradskih vlasti i neadekvatne reakcije upravitelja zgrade, s koje u posljednje vrijeme otpadaju kameni blokovi, došlo do urušavanja krovišta skladišta, koje se moglo sanirati pa cak i obnoviti. Reakcija nadležnih bi uvijek izostala i umjesto sanacije izlasci na teren rezultirali su tek zapisnicima koji su slagani u ladicama gradskih odjela.

U petak su pak nadležne službe procijenile da nema opasnosti od urušavanja zgrade pa se za ponedjeljak, kako je istaknula predstavnica Castruma, predvida novi izlazak na teren da bi se izradila konkretna ponuda i troškovnik za sanaciju, koji ce biti upuceni Gradu, od kojeg se ocekuje suglasnost za pocetak radova.

Prilikom sanacije trebalo bi renovirati krovište skladišta te krov zgrade u Maksimijanovoj 15, kao i njen vanjski zid, s kojeg otpadaju kameni blokovi. Stanari su nam rekli da ne bi bilo naodmet sanirati i stubište zgrade, koje uopce ne izgleda sigurno, a razlog više možda bi mogla biti i cinjenica da dio tog drvenog stubišta vodi do gradskih stanova.


Podijeli: Facebook Twiter