Urušila se pozornica za Jovanottijev koncert, poginuo radnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Moje srce je prepuno boli usmjerene prema Francescu Pinni, studentu ciji se život ugasio u nesreci koja je shrvala i cijelu moju ekipu, napisao je u ponedjeljak Jovanotti na svojoj Twitter stranici nakon  pogibije 20-godišnjeg mladica koji je radio na postavljanju metalne bine uoci koncerta poznatog talijanskog pjevaca.

Mladic je poginuo kad se celicna konstrukcija iznenada srušila. Ispod teških cijevi ostalo je još sedam radnika, svi 20-godišnjaci koji su prevezeni u bolnicu. Dvojica radnika zadobila su teške ozljede.

Incident se dogodio u tršcanskoj sportskoj dvorani Palatrieste kada je visoka konstrukcija vec bila podignuta u cijelosti, a radnici, njih 60-ak, postavljali su ozvucenje i obavljali zadnje provjere.

Prema prvim neslužbenim rezultatima istrage, izgleda da je do incidenta došlo jer je popustila baza na kojoj je podignuta celicna konstrukcija.

Koncert koji se trebao održati u ponedjeljak u Trstu nije održan, a Jovanotti, pogoden tragedijom, odgodio sve je i ostale termine velike turneje Ora Tour 2011.


Podijeli: Facebook Twiter