Urugvaj: Uzbuna nakon smrti kineskih mornara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Urugvaj je oglasio sanitarnu uzbunu nakon nerasvijetljene smrti dvojice mornara broda koji plovi pod kineskom zastavom i koji je stigao ovog tjedna te zabrinjavajućeg stanja trećeg mornara hospitaliziranog u Montevideu, priopćilo je ministarstvo za javno zdravstvo (MSP), a prenosi u nedjelju jedan mjesni list.

Brod je uplovio u Montevideo u utorak, s četrdesetak osoba. Jedan član posade je već bio mrtav, a drugi je umro nakon što je primljen u bolnicu.

Treći član posade je dobio iste simptome kao i mornari koji su preminuli i također je hospitaliziran.

- Ova treća osoba je u medicinskom centru, dijagnoza i bolest još nisu poznati, ali je njegovo stanje stabilno. Poduzete su sve mjere sigurnosti, rekla je glavna direktorica MSP-a Marlene Sica, potvrdivši informaciju koju je El Pais objavio na svojoj internetskoj stranici.

Kako navodi Sica, još nije utvrđeno od kakve bolesti boluju kineski mornari, ali nakon ispitivanja je isključena mogućnost bakterijske infekcije, epidemijske gripe i hantavirusa (hemoragijske groznice koju prenose glodavci).

Po pisanju lista, mornari su imali otekline na donjim ekstremitetima, patili su od umora i srčane insuficijencije.

Urugvaj je ove slučajeve prijavio Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i panameričkoj zdravstvenoj organizaciji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter