Urugvaj - Engleska 2:1; Japan i Grčka bez golova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu drugog kola C skupine svjetskog nogometnog prvenstva Japan i Grčka na Areni das Dunas u Natalu odigrali su neriješeno 0:0.

U utakmici s malo pravih prilika Japanci nisu realizirali dvije najizglednije kada su se u drugom poluvremenu našli pred grčkim golom. Grčka je od kraja prvog poluvremena igrala s igračem manje, jer je isključen kapetan momčadi Katsouranis u 38. minuti, nakon što je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog oštrog starta.

Japan: Kawashima, Uchida, Honda, Nagatomo, Okazaki, Okubo, Konno, Yamaguchi, Hasebe (od 46. minute Endo), Osako (od 57. minute Kagawa), Yoshida

Grčka: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone (od 81. minute Salpingidis), Mitroglou (od 35. minute Gekas), Torosidis, Fetfatzidis, Sokratis, Cholevas, Katsouranis

Sudio je sudac Joel Aguilar (Salvador), a susret je pratila 31.000 gledatelja.

U posljednjem kolu, 24. lipnja snage će odmjeriti Kolumbija i Japan, te Obala Bjelokosti i Grčka.

Kolumbija se već plasirala u osminu finala.

Urugvaj - Engleska 2:1

U prvom susretu drugog kola D skupine svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj je na Corinthians Areni u Sao Paulu pobijedio Englesku 2:1 i nakon početnog poraza od Italije vratio se u igru za plasman u osminu finala.

Junak utakmice bio je Luis Suarez koji je zabio oba gola za južnoameričkog prvaka. Prvog u 39. minuti nakon sjajne asistencije Edisona Cavanija, a drugog pet minuta prije kraja utakmice. Strijelac za Engleze, koji su sada na rubu ispadanja, bio je Wayne Rooney u 75. minuti.

U drugom dvoboju u petak se sastaju Italija i Kostarika koje su u prvom kolu upisale pobjede.

U susretima posljednjeg kola 24. lipnja sastaju se Italija i Urugvaj, te Kostarika i Engleska. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter