Urugvaj: Dva maloljetnika ubila trećeg mačetom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica dječaka od 14 i 11 godina optužena su da su ubili mačetom 11-godišnjaka na jugoistoku Urugvaja, piše u četvrtak na internetskoj stranici dnevnog lista El Pais.

Sutkinja za djecu u Maldonadu odredila je zatvor 14-godišnjaku pod optužbom za ubojstvo. Njegov suučesnik od 11 godina uskoro bi također trebao biti predan sudu.

Događaj se zbio u utorak popodne, a tijelo žrtve pronašao je tijekom noći susjed u cisterni dubokoj tri metra u napuštenoj kući na periferiji grada.

Majka djeteta prijavila je nestanak nekoliko sati ranije. Po pisanju El Paisa, ubojstvo se dogodilo u utorak rano popodne kad su napadači, oboružani mačetama i noževima, pozvali žrtvu da dođe loviti ptice.

Dječak od 14 godina izjavio je da je bio u svađi sa žrtvom koju je mrzio toliko da ju je želio ubiti.

Istraga je otkrila da su njih trojica otišla do napuštene kuće gdje su dvojica napala trećeg. Napadnuti dječak skočio je u cisternu da bi pobjegao napadačima, ali su mu oni pomogli da izađe, uvjeravajući ga da je svađa gotova. No, kad je dječak izašao, usmrtili su ga.

Leš su napadači potom bacili u rezervoar te su krenuli kućama odakle su s prijateljima otišli igrati nogomet.

Po policiji, plan se sastojao u optuživanju žrtve za pokušaj napada na 5-godišnju sestru jednog od dvojice ubojica dok su je oni samo branili. Upravo je ta djevojčica, koja je prisustvovala napadu, sve ispričala sudu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter