Uroš Raguž: Deset godina jedne modne priče

S tiskovne konferencije u Rojcu - Uroš Raguž i gosti
S tiskovne konferencije u Rojcu - Uroš Raguž i gosti

Jedan od najdugovječnijih i najistaknutijih aktera istarske, pa i hrvatske modne scene, pulski dizajner Uroš Raguž modnim izložbenim događajem FASHION FORM - URRU retrospective u utorak će u popularnom Dnevnom boravku Rojca, obilježiti 10 godina svoga rada, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u Rojcu.

Iako je Uroševa modna karijera duža, riječ je o retrospektivi fotografija, radova i odjevnih predmeta nastalih posljednjeg desetljeća. Fotografije su rezultat suradnje s fotografima Igorom Zirojevićem i Renatom Bule, dok dio fotografija potpisuje i sam  Uroš Raguž. Tom prilikom Uroš će se prikazati kao multimedijalni umjetnik, odnosno kao kreator, fotograf, ali i autor teksta glazbe koja će pratiti reviju.

Događaj će otvoriti mini gudački orkestar OGŠ Ivana Matetića Ronjgova pod ravnanjem maestra Milana Grdića, a sve će biti popraćeno video-prezentacijom Marka Marušića (retro-elektro) i Ivana Zidara.

Tom prigodom prikazat će se i najnovija Uroševa kolekcija pod nazivom – LEATHER COLLECTION. Osim radova Uroš je i autor stihova koje je na glazbu Ria interpretirala Tasha i koja će pratiti reviju.

"Na reviji je sve autorski rad, od glazbe do odjeće. I sve je to rad ljudi koji rade na području Pule sa minimalno novca, a ovaj događaj i suradnja dokaz je da se sa malo sredstava može puno ostvariti", rekao je Uroš na konferenciji i pozvao zainteresirane da dođu na radionicu mini formata "bacstage live act" Renate Bule 20. prosinca od 17 do 21 sat.

Radionica će zainteresiranima omogućiti da sudjeluju u procesu koji prethodi foto snimanju i da vide kao što Uroš kaže, proces od trenerke do štikle.

Početak događaja je u 21 sat, a izložba će se moći pogledati od 17.12. 2013. do 1.1. 2014, svaki dan, osim nedjelje, od 17 do 21 sat. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter