?uricu 7 godina za iznudu Kosa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miro ?uric iz ?akova (41), zvani ?uka i Bombaš, nepravomocno je na poreckom Opcinskom sudu osuden na sedam godina zatvora zbog iznude 15 tisuca eura od poreckog dogradonacelnika Eda Kosa.

Sutkinja Marina Dukovic je procitala presudu u kojoj stoji da je ?uric kriv što je od 26. travnja do 25. svibnja s podrucja Osijeka, s namjerom da se materijalno okoristi, zvao Kosa te mu - znajuci da je on u strahu za svoj život te da je preživio dva pokušaja ubojstva - mobilnim telefonom nudio informacije za 15 tisuca eura.

Edo Kos je bio uplašen, navodi se dalje u presudi, a da bi dobio informacije o narucitelju njegovog ubojstva, 25. svibnja ove godine u Rijeci na terasi hotela Bonavia po prikrivenom istražitelju isplatio je traženih 15 tisuca eura.

Nakon predaje novca ?uric je u policijskoj akciji uhicen i priveden u pulski istražni centar u kojem se nalazi i danas.



?uric, nije bio na sudenju, a pritvor mu je produžen. Kos takoder nije prisustvovao objavi presude, vec njegov pravni zastupnik Damir Krpan.

Protiv ?urica traje i postupak za pokušaj ubojstva iz listopada 2006. kada je Kosu postavljen eksploziv ispod automobila na parkiralištu iza gradske palace.

Automobil je eksplodirao, a Kos je pukom srecom izbjegao atentat. ?urica je istoga dana policija zaustavila kod tunela Ucka i privela, no zbog nedostatka dokaza pušten je na slobodu. Sljedeci atentat uslijedio je u studenom prošle godine kada je na Kosa iz vatrenog oružja zapucala nepoznata osoba.

Za narucivanje oba pokušaja atentata sumnjici se porecki ugostitelj Sefedin Bilali, koji se nalazi u pritvoru nakon što je uhicen krajem kolovoza. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter