?uric zadržan u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija osnovano sumnjici 45-godišnjeg ?uru ?urica iz Rovinja (policija je dala samo inicijale) za kazneno djelo teškog ubojstva njegovog 9-godišnjeg sina u cetvrtak u 16.30 sati u stanu u Ulici Angela Zulijanija 10 u Rovinju.

?uric je danas oko 14:30 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli na ispitivanje i odredeno mu je zadržavanje u pritvoru. Motiv i nacin ubojstva zasad nisu poznati. Tijekom uhicenja ?urica u stanu, policija je morala koristiti silu.

Preminuli 9-godišnjak je po nalogu istražnog suca Ivice Stanica prebacen na patologiju pulske Opce bolnice radi obdukcije. Brigu nad majkom, 37-godišnjom K. B., i njihovom 17-godišnjom kceri preuzeli su djelatnici Centra za socijalnu skrb.



Alkotestiranjem je utvrdeno da ?uric nije bio pod utjecajem alkohola, no uzorci urina i krvi poslani su na vještacenje, izjavila je Nataša Rogic Jukopila, glasnogovornica PU istarske na redovnoj konferenciji za novinare.

Policiju je o smrti djecaka obavijestila njegova majka K. B. u cetvrtak u 16.30 sati. Policija je dolaskom na mjesto dogadaja zatekla mrtvog djecaka ispred stana zajedno s majkom, a ?uric je bio u stanu. Mrtvozornik na mjestu dogadaja nije mogao odrediti uzrok smrti te je naložena obdukcija.

Policija je u 16.40 sati uhitila ?urica i privela u rovinjsku policijsku postaju na kriminalisticko vještacenje. Ocevid u stanu i ispred njega trajao je do 22 sata.

Doznajemo da je ?uric višekratno prijavljivan zbog nasilja u obitelji, a trenutno se protiv njega vodi postupak radi zabrane pristupa djetetu i malodobnoj kceri.


Podijeli: Facebook Twiter