Ureduju se pulska procelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak su podignute skele i na trecoj zgradi ukljucenoj u projekt uredenja pulskih procelja i krovišta Dolcevita, i to na uglu Maksimijanove 12 i Sergijevaca 18. Ugovor o realizaciji za korištenje sredstava spomenicke rente i drugih prihoda gradskog proracuna namijenjenih sufinanciranju sanacije i obnove krova za tu lokaciju sklopljen je još sredinom prošlog mjeseca.

Investicija iznosi 126,7 tisuca kuna, od cega ce Grad sudjelovati s 51,8 tisuca, suvlasnici zgrade s 51,4 tisuce, dok se u projekt ukljucuje i Turisticka zajednica Pule s 23,5 tisuca kuna.

Dosad su skele vec postavljene, i radovi poodmakli, na zgradama na adresama Kapitolinski trg 1 i Sergijevaca 43, a definirani su radovi i na cetvrtoj zgradi, onoj na Forumu 11.

Valja podsjetiti da je projekt poceo prije dvije godine i da je nakon prvog natjecaja bilo 48 zainteresiranih, ali je u konacnici svega devet zgrada ostalo u igri. Potom je redom otpalo njih još pet, a razlog je mahom bio financijski. Medutim, Grad je raspisao novi natjecaj i, po svemu sudeci, interes je i sada velik.

- Dosad se na drugi natjecaj prijavilo 26 objekata iz zašticene starogradske jezgre. Trenutno se obraduju pristigli zahtjevi i nakon analize bit ce predstavljeni javnosti. Ocito je da postoji velik interes, a vjerojatno je dodatni poticaj i motiv za prijavu bio pocetak realizacije, prve skele i konkretni radovi. Sada mogu reci da je nakon porodajnih muka i ovaj program zaživio te se gradska procelja ipak polako ureduju, a stari grad postaje ljepši, naglasio je gradonacelnik Boris Miletic.

Dodao je i da projekt Dolcevita mora imati kontinuitet i u 2012. godini te da je važno da se suvlasnici i dalje prijavljuju. Takoder, gradonacelnik vjeruje da ce Turisticka zajednica Pule i dalje biti zainteresirana za financijsku participaciju u Dolceviti. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter