Ureduju se prilazi moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanovnici VII. ogranka u Pješcanoj Uvali u lipnju ce imati dva uredena prilaza moru. Ovih dana pocela je sanacija jednog prilaza, odnosno stepenica koje su sazidane prije više od 20 godina. Uz njih ce se postaviti i stup javne rasvjete.

Drugi prilaz je put koji je na opcinskom zemljištu. Mještani su ga za svoje potrebe sami prokrcili, a sad ce dobiti stazu obloženu kamenom. Na toj lokaciji nece se postaviti rasvjeta jer se mještani i turisti njome koriste samo danju, za odlazak i povratak s plaže. Za uredenje ovih prilaza iz proracuna Opcine Medulin osigurano je 50 tisuca kuna.

Potom ce poceti izgradnja svojevrsne terase na kraju šetnice ispod odbojkaškog igrališta, s koje bi se starije osobe uz pomoc rukohvata mogle spuštati u more. Vrijednost radova, koje takoder financira Opcina, jest 70 tisuca kuna, a izvodac je Regi elektrik.

- Planiramo riješiti i problem grota koje vire iz mora, i to tako da ih sameljemo. To su napravili u Medulinu i cujem da su svi zadovoljni. Radovi na prilazima i rampi završit ce do pocetka sezone, kaže Dean Ivandic, predsjednik Mjesnog odbora Pješcana Uvala.


Podijeli: Facebook Twiter