Ureduju se fažanske plaže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plaže u Fažani i Valbandonu zaposjeli su radni strojevi. Razlog tome su pripreme za ljetnu sezonu, a Opcina Fažana organizira uredenje obale prema planu upravljanja pomorskim dobrom, istice donacelnik Radomir Korac.

Po tom ce se planu urediti osam plaža. Na plaži Djecjeg igrališta na Fažani jug sanira se postojece suncalište, a nedaleko se rekonstruira rampa za osobe s posebnim potrebama.

- Na trecoj plaži koja se ureduje na Djecjem igralištu zašticuju se i saniraju infrastrukturne cijevi koje opskrbljuju Brijune. Turisti su posumnjali da je to kanalizacija, no to je zapravo zaštita cijevi za struju i vodu, koje pokrivamo kako se ne bi vidjele. Uredujemo i jednu novu lokaciju pa smo dobili oko 1.500 kvadrata nove plaže izmedu rampe za invalide i jednog od suncališta, navodi Korac.

Ispred vile San Lorenzo takoder je nastala nova plaža, nakon što je na toj lokaciji lani u potpunosti saniran mol. Izvuceno je tri tisuce kubika materijala, obavljeno je odmuljivanje dna te je uredena pješcana plaža.

- Uredit cemo i valbandonske plaže. S time smo poceli lani, a nastavljamo ove godine. Ureduje se dio valbandonske plaže na potezu kod MUP-a. Osim uredenja, rade se i takozvane prihrane, nasipavanje škrapa, cime dobivamo novi prostor. Nakon ovoga ostalo je ugrubo još oko kilometar neuredenih plaža, a s obalom koju uredujemo prihranama dobivamo još dodatnih dvadesetak metara plaže. Prioritet za nove prihrane je potez izmedu vile San Lorenzo i vatrogasnog kampa, rekao je Korac.

Svi ce radovi, prema njegovim rijecima, biti gotovi do 1. svibnja, a troškovi predvideni proracunom iznose izmedu 600 i 800 tisuca kuna. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter