Uređuje se zona gospodarsko proizvodne namjene Šišan Jug


Na održanoj 4. redovnoj sjednica Općinskog vijeća Općine Ližnjan na kojoj su sve točke dnevnog reda donijete jednoglasno, izglasana je odluka o donošenju urbanističkog plana uređenja građevinskog područja gospodarsko proizvodne namjene Šišan jug.

Donesenom odlukom o izradi Urbanističkog plana uređenja područja gospodarsko proizvodne namjene Šišan jug koja se proteže na 12,5 hektara te se osim namjene industrijske zone otvara komunalno servisna zona pogodna izgradnju reciklažnog dvorišta, čija se izrada projektne dokumentacije i izgradnja planira financirati putem otvorenih natječaja EU fondova.

Općina Ližnjan dužna je sukladno Zakonu izgraditi reciklažno dvorište te je ova odluka prvi korak ka tom cilju.

- Sada možemo krenuti sa izradom projektne dokumentacija kako bi ishodili lokacijsku dozvolu koja je preduvjet da bi mogli od RH tražiti darovanje zemljišta unutar zone. Cilj nam je u što je moguće kraćem roku provesti navedeni postupak kako bi se mogli prijaviti na otvoreni natječaj za izgradnju reciklažnog dvorišta. U ostalim dijelovima zone koja je pretežno zanatske i trgovačke namjene postoji mogućnost otvaranja uslužnih i zanatskih djelatnosti koja su pogodne za razvoj malog poduzetništva, obrtništva servisa i slično te se iskreno nadamo da će u narednom periodu uistinu do toga i doći, rekao je načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić.

Na vijeću je također donijeta odluka o rebalansu programa gradnje u odnosu na povećanje stavke gradnje dječjeg školskog igrališta i potpornog zida u Muntiću, ucrtavanja nerazvrstanih cesta, kao i usklađenje određenih drugih stavki obzirom na izvjesnost ne mogućnosti realizacije pojedinih stavki u tekućoj godini.

Također, donijeta je odluka o izmjenama i dopunama poslovnika Općinskog vijeća u dijelu koji se odnosi na način dostave materijala za vijeće te su stoga vijećnicima na kraju sjednice dodijeljeni tableti na korištenje.

- Od sljedeće sjednice vijećnici će sve materijale dobivati putem maila, te će na sjednicama koristiti dodijeljene im tablete. Na taj će način pratimo trendove e-uprave ali ujedno i znatno štedimo vrijeme i trošak printanja kao i znatno pojednostavljujemo osobnu dostavu materijala vijećnicima, što su svi vijećnici jednoglasno prihvatili, pojasnio je načelnik Ravnić. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter