Uređuje se sunčalište na Valkanama

Sa sunčališta će se ukloniti slivne rešetke (D. ŠTIFANIĆ)
Sa sunčališta će se ukloniti slivne rešetke (D. ŠTIFANIĆ)

Kupalište na Valkanama, dio po dio, konstantno se uređuje bez obzira što je, kao i za Stoju, poništena odluka o namjeri davanja u koncesiju ovog gradskog kupališta. Novim prostornim planom omogućit će se sada modernije i atraktivnije sadržaje da bi se privukli investitori, a u međuvremenu kupalište zahtjeva sustavna  ulaganja da bi se donekle vratio njegov prvobitni izgled jer su za cjelovito uređenje potrebna značajna financijska sredstva.

Tijekom 2014. godine cjelovito je uređen glavni mol na kupalištu, a tijekom ove godine sanirat će se površine na neuređenom dijelu sunčališta. U sklopu nastavka uređenja Valkane ovih dana započela je tako sanacija sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta.

Nastavak je to uređenja kupališta koji je u dijelu saniran prošle godine. Radovi predviđaju sanaciju dvije oštećene betonske ploče sunčališta, između rampe za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti i malog mola u dužini od 285 četvornih metara, te područja uz mali mol u dužini od 675 četvornih metar.

Sanacijom je predviđeno uklanjanje postojeće devastirane betonske podloge te izvedba nove u istoj visini. Već jučer je bager na sunčalištu gotovo uklonio oštećene betonske ploče i nadvišenog podesta na kojima se nalazi platforma za spasioce.

U sklopu radova pristupit će se korekciji cjelokupne plohe sunčališta, te će se ukloniti slivne rešetke. Potom će se postaviti nova ploča bez nadvišenja u kontinuiranom padu prema moru.

Sanacija se obavlja u sklopu Plana upravljanja pomorskim dobrom na području grada Pule. Predviđeno trajanje radova je 45 radnih dana, a budući da se izvode u obalnom dijelu ovisit će o vremenskim uvjetima na moru. Vrijednost investicije, koje je izvođač Murgons d.o.o. iz Pule, iznosi 534,5 tisuća kuna s uključenim PDV-om.

Lani je, pak, na Valkanama uređen glavni mol, a prije toga rampa za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Ukupno je u prošloj za uređenje ovog kupališta potrošeno 688 tisuća kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter