Uređuje se poslovna zgrada porečke marine

Obnavlja se zgrada porečke marine (E. VELAN)
Obnavlja se zgrada porečke marine (E. VELAN)

Luka je srce grada na moru. Iako je Poreč biskupski grad s aristokratskom tradicijom, more ga ipak određuje ne samo geografski, već i povijesno. Na južnoj strani rive, koja se obnavlja, sportska je luka s oko 330 vezova namijenjenih građanima Poreča, a korak do nje izgrađena je i marina s dodatnih 129 vezova za jahte i jedrilice. Marinom upravlja tvrtka Usluga koja je odlučila uložiti 2.400.000 kuna u uređenje poslovne zgrade.

Radovi koji će započeti sredinom idućeg mjeseca, a cilj im je sadašnji prostor reorganizirati da bi se prilagodio novim standardima djelatnosti marine te da bi se poboljšali uvjeti rada i usluge gostima.

Predviđa se energetska obnova zgrade, obnova podova, zidova, stolarije i krovne površine na koje će se postaviti solarni kolektori. Postojeći sanitarni čvor će se kompletno preurediti.

Marina Poreč je otvorena tijekom cijele godine, svi vezovi opremljeni su priključcima za vodu i struju, a gostima dodatno nudi satelitski priključak, korištenje sanitarnog čvora, praonicu rublja, parkirno mjesto za osobni automobil, recepcijske usluge te besplatno korištenje interneta (wi-fi) i priključka za satelitsku antenu na molovima za struju i vodu te druge usluge.

Čelnici Usluge s pravom kažu da su kapaciteti marine nedostatni u odnosu na potrebe, a po onome što pruža svojim korisnicima svrstana je u marinu druge kategorije. Trenutno se ulaže u podizanje kvalitete, a slijedom logike grada na moru morat će se i razmisliti o povećanju broja vezova, jer je nautički turizam izazov na cijelom Jadranu i Mediteranu. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter