Uređuje se pješačka staza između Rojca i Tartinijeve ulice


Odlukom nadležnih u Gradu Puli, jučer su započeli radovi koji za cilj imaju osigurati kvalitetnu pješačku komunikaciju za pristup do Društvenog centra Rojc iz Tartinijeve ulice. Naimre, na tom potezu će se urediti pješačka staza s javnom rasvjetom.

Kako ističu nadležni u Gradu, trenutno se na toj lokaciji nalazi zelena površina s utabanom stazom širine tri do pet metara koja povezuje parkiralište s južne strane zgrade Rojca i Tartinijevu ulicu, a pristup je omogućen kroz derutnu čeličnu kapiju.

"Projektom uređenja pješačke staze uklonit će se čelična kapija te dio derutne ograde koji odvaja Tartinijevu ulicu i dvorište Rojca kako bi se otvorio pristup prema Rojcu i sadržajima u dvorištu Rojca. Pješačka staza s oborinskom odvodnjom u dužini od 76 metara i širine 3 metara izvest će se od ventiliranog betona, te će se postaviti javna rasvjeta u led tehnologiji. U sklopu ovog projekta, a obzirom da je u pitanju javni prostor, izvršit će se i povezivanje do sada interne rasvjete dvorišta Rojca u sustav javne rasvjete Grada Pule", obrazlažu ovaj zahvat iz Grada.

Radovi na uređenju staze započeli su jučer, a izvode ih djelatnici tvrtka Zanitel d.o.o. iz Pule i Cesta d.o.o.. Planirani rok završetka je mjesec dana, a vrijednost cijele investicije iznosi oko 250 tisuća kuna. (S. Z. T.)






Podijeli: Facebook Twiter