Uređuje se odvojak "prema Taju"

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula ovog je tjedna uveo u posao izvođača radova u projektu izgradnje dijela Ulice Jasne Crnobori (uz Medulinsku cestu). Izgradnja se odnosi na prometnu površinu, oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu u dužini od oko 95 metara. Izvođač radova je TGT-Adriatik d.o.o. Pula kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, podizvođač radova elektromontažnih radova javne rasvjete je EL.PE.S 1 d.o.o. Pula, a podizvođač na kolničkoj konstrukciji Cesta d.o.o. Ugovoreni rok izgradnje je 60 radnih dana, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 736.893,63 kuna s PDV-om.

Nastavak započetog projekta

Iz Grada navode da je dio radova uređenja Ulice Jasne Crnobori u dužini od oko 140 metara, sukladno Potvrdi glavnog projekta, realiziran prošle godine, te su ovi radovi u tijeku nastavak na dosadašnju izgradnju prometnice, a sve kako bi se stanovnicima osigurala cjelokupna komunalna infrastruktura u Ulici Jasne Crnobori. Radovi će se odvijati sukladno Potvrdi glavnog projekta, izrađenoj izvedbenoj projektnoj dokumentaciji i Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2016. godinu. Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti zabrana prometovanja na gradilištu.

Inače, ovom projektu protivi se prvi susjed na raskrižju Medulinske ceste i Ulice Jasne Crnobori (podaci poznati redakciji), koji navodi da se 30 godina bori s nepravilnostima, te mu je ovim projektom ugrožena egzistencija jer mu je ulaz u dvorište obiteljske kuće, gdje ima obrt, praktički na samom raskrižju. Traži izgradnju zelenog pojasa i nogostupa širine 1,6 metara, te spori uzimanje kantuna na zemljištu u njegovom vlasništvu, potrebnog da se uredi raskrižje.

Iz Grada Pule na naš upit navode da se projekt izvodi prema pravomoćnoj lokacijskog dozvoli iz 2012. godine, izdanoj za projekt napravljen prema zatečenom stanju, te da su ispunjene sve zakonske odredbe. Ostali susjedi u ulici, navode iz Grada, su zadovoljni što će se izgraditi prometnica, nogostup, javna rasvjeta i odvodnja, dok spomenuti susjed pokušava već godinama osporiti projekt te je odbijen na svim sudskim instancama.

Sudsko izvlaštenje par kvadrata

- Prema lokacijskoj dozvoli zeleni pojas se ne može izvesti na strani gdje to gospodin želi. Kroz kontakt s njime Grad se pokušao dogovoriti oko par kvadrata kantuna potrebnog da se uredi raskrižje, nuđen mu je otkup ili zamjena, no nije pristajao. Sada se za tih par kvadrata odrađuje postupak sudskog izvlaštenja i dok ne bude okončan na tom dijelu se neće izvoditi radovi, zaključuju iz Grada Pule. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter