Uređuje se Lošinjska ulica

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Prije dva tjedna započelo je kompletno uređenje Lošinske ulice, od nekadašnje Mljekare do kraja niza obiteljskih kuća. Osim prometnice i javne rasvjete, uređuje se i oborinska odvodnja koja je u prošlosti stvarala velike probleme i bujice na ovoj lokaciji.

Prometnica će se urediti u širini šest metara te će se drveni stupovi javne rasvjete zamijeniti novim pocinčanim stupovima, a komunalna poduzeća će zamijeniti svoje instalacije.

- Trenutno su izvedeni radovi širokog iskopa, slijedi iskop energetskog kanala u koji će biti položene instalacije niskonaponske mreže, javne rasvjete i telefonije. Posebno je važna izgradnja oborinske odvodnje jer je to u Lošinjskoj ulici stvaralo veliki problem. U jednom dijelu to se rješava retencijom nadomak Rizzijeve ulice, a u drugom upojnim bunarima odvodnje u Lošinjskoj ulici, rekao je resorni pročelnik Damir Prhat.

Izvođači radova su Zanitel (javna rasvjeta), Cesta (prometnica), Monte Serpo i Herculanea (oborinska odvodnja), a zamjenu instalacija o svom će trošku izvesti Plinara, Elektroistra i HT. Trošak radova koje snosi Grad Pula je oko 750 tisuća kuna (s PDV-om), a završetak radova očekuje se u siječnju sljedeće godine. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter