Uređuje se fažanska povijesna jezgra

Radni strojevi u središtu Fažane (M. MIJOŠEK)
Radni strojevi u središtu Fažane (M. MIJOŠEK)

- Nastavlja se uređenje stare jezgre u Fažani, a tijekom ove godine bit će realizirana zadnja faza obnove. Planirano je rekonstruiranje fekalne i oborinske odvodnje, telekomunikacijskih i plinskih instalacija te vodovodne mreže, rekao je donačelnik Radomir Korać. Ukupna vrijednost radova je, dodao je, 780 tisuća kuna te se financiraju iz općinskog proračuna.

- Time ćemo kompletirati radove u starogradskoj jezgri. Trg stare škole u ovoj godini bit će betoniran, a sljedeće planiramo njegovo popločenje, navodi. Za izgradnju dijela oborinske odvodnje starogradske jezgre do postojećeg ispusta u more, u proračunu je predviđeno 480 tisuća kuna.

Kako smo već pisali, lani su najveći i najdugotrajniji zahvati u fažanskoj staroj jezgri, također početkom godine, bili u ulicama Viktora Cara Emina i Zorzi Ventura, gdje je, također tvrtka Vintijan, u suradnji s investitorima, Herculaneom i pulskim Vodovodom, radila rekonstrukciju fekalne i oborinske kanalizacije te rekonstrukciju vodovodne mreže. (P. LUKEŽ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter