Uredit će trg oko turnja u Premanturi

Planira se i uređenje premanturskog trga (M. ANGELINI)
Planira se i uređenje premanturskog trga (M. ANGELINI)

Ovogodišnjim programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, donesenim na protekloj sjednici medulinskog Općinskog vijeća, planirano je ukupno 19,974 milijuna proračunskih kuna. Realizacija programa obuhvaća izgradnju javne rasvjete, rekonstrukciju cesta, nogostupa i putova, komunalne akcije i komunalno opremanje javnih površina, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, odlaganje komunalnog otpada te izradu projektne dokumentacije.

Za izgradnju prometnica i parkirališta predviđena su ukupno 8,53 milijuna kuna. Najveći dio tog iznosa planiran je za prometnicu kod medulinske Vižule, 1,33 milijuna kuna. Za izgradnju male zaobilaznice u Medulinu planirano je 920,5 tisuća kuna, za raskrižje Biškupije 800 tisuća, a za izgradnju prometnica u naselju Volme 554 tisuće kuna.

Uređenju naselja općine Medulin namijenjeno je 5,58 milijuna kuna. Najveći dio tog financijskog kolača, 800 tisuća kuna, planiran je za kapitalni projekt uređenja trga oko turnja u Premanturi. Po 700 tisuća kuna predviđeno je za izgradnju nogostupa od rotora na obilaznici do Pomera te za šetnicu Glavica-Kaštanjež u Banjolama, a za uređenje zelenih površina u Medulinu 615 tisuća kuna.  

Gradit će se i javna rasvjeta, za što je predviđeno nešto više od milijun kuna, a najveći dio tih sredstava upotrijebit će se za izgradnju javne rasvjete u Medulinu, 661 tisuća kuna. Javna rasvjeta gradit će se i u Pomeru, i to ekološka, te u Banjolama, Vinkuranu i Pješčanoj Uvali. Za izgradnju oborinske kanalizacije predviđeno je ukupno 468 tisuća kuna, od toga najveći dio za kapitalni projekt oborinske odvodnje Biškupija-Mukalba u Medulinu, 210 tisuća kuna. Izgradnja oborinske odvodnje se planira i u Valbonaši, za 138 tisuća kuna, te u Vinkuranu i Premanturi. Uređenju plaža namijenjeno je ukupno 671,5 tisuća kuna, za izradu dokumentacije za njihovo uređenje planira se 95 tisuća kuna, a plaže će se uređivati u Vinkuranu, u Banjolama, u Pomeru te u Pješčanoj Uvali.

Uređenju i gradnji sportskih objekata namijenjeno je 1,112 milijuna kuna, od toga najviše za izgradnju sportskog centra Banjole, 500 tisuća kuna, a među projektima su i malo odbojkaško igralište u Pomeru, Centar sportova na vodi u Medulinu, sportski centar Štraminjoni, Sportska zona Kalanić u Banjolama te igralište Nogometnog kluba Medulin. Za uređenje dječjeg igrališta Kazali u Medulinu planirano je pak 120 tisuća kuna. (P. LUKEŽ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter