Uredit će se Ulica Bože Gumpca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je krajem lipnja asfaltiran dio Ulice Boža Gumpca na spoju s Japodskom kod Pet centra, ubrzo se pokazalo da taj prometni pravac postaje sve traženiji i zahtjeva daljnja ulaganja. Upravo to bilo je i jedno od vijećničkih pitanja tijekom aktualnog sata posljednje sjednice Gradskog vijeća.

- Sve do ove godine u tom dijelu nije bilo ozbiljnih investitora. Tamo su se gradile dvije stambene zgrade koje su potom dugo vremena stajale prazne, napola izgrađene, ali su posljednjih nekoliko mjeseci upravo u tom području zamijećene značajne građevinske aktivnosti. Gradi se Unilineova zgrada, nastavila se i stambena izgradnja, najavljena je dogradnja i tamošnjeg trgovačkog centra… Dakle, sada imamo situaciju koja nalaže da se ta prometnica propisno napravi, a to znači i nogostup i oborinsku odvodnju i sam asfaltni sloj, rekao je ukratko pročelnik za prostorno uređenje Giordano Škuflić.

Od uplaćenih komunalnih doprinosa, pojasnio je, ulagat će se u tu prometnicu i u krak prema obilaznici. No, konkretniji zahvati započet će nakon turističke sezone, odnosno svi preduvjeti su već učinjeni, građevinska dozvola postoji, a operativno će se, kaže pročelnik Škuflić, s radovima krenuti u zadnjem dijelu godine, nakon što se odradi javna nabava.

(S. Z. T.)



Podijeli: Facebook Twiter