Uredit ce se društveni domovi i lokve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon niza godina nepostojanja mjesnih odbora u opcini Svetvincenat, ponovno ih je osnovano deset, a koji su planovi onog u Bokordicima, zapitali smo njegovog predsjednika Dina Buršica.

"Uredenje društvenih domova u Pajkovicima i Pustima jedan je od prioriteta ovog odbora pod koji spadaju još Peresiji i Pustijanci u kojima živi ukupno 220 stanovnika. Princip je isti kao i prije osnivanja odbora jer su mještani samoinicijativno provodili akcije, a Opcina sufinancirala ako je bilo potrebno. Tako ce mještani volonterski izvesti radove, a Opcina financirati materijal. Za opremanje dvaju domova potrebno je najmanje 50-ak tisuca kuna", kaže Buršic.

Drugi prioret je obnova stare škole u Bokordicima da bi se dala mještanima na korištenje kao društveni dom.

Mještani u Peresijima izrazili su želju za izgradnjom terena za pljockanje, a u svih pet mjesta treba pojacati javnu rasvjetu, rekonstruirati asfalt te urediti stare putove kojima su sela nekad bila povezana.

Planiraju urediti dvije lokve u Pajkovicima i Pustima te onu na sjecištu sela Pusti-Peresiji-Pajkovici poznatu pod imenom Radigoza, koja je najveca. Ondje bi se uredilo odmaralište s klupicama.


Podijeli: Facebook Twiter