Uredit ce se Bourguignon i De Villeov uspon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvih devet mjeseci na podrucju Turisticke zajednice Pule ostvarena su 1.244.123 nocenja. U usporedbi s devet mjeseci lanjske godine rijec je o povecanju broja nocenja za cak 11 posto.

Iduce godine, kako je na petoj redovitoj skupštini održanoj u hotelu Puli navela Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a, planira se ostvariti 1,5 posto nocenja manje i to prvenstveno stoga što se renoviraju hotel Histria i Punta Verudela.

Govoreci o funkcionalnom marketingu u koji spada i unapredenje proizvoda odnosno poboljšanje uvjeta boravka gostiju navela je da ce i iduce godine TZ sudjelovati u održavanju akcija cišcenja podmorja i plaža te provesti akcije održavanja pješackih i biciklistickih staza diljem grada.

TZ ce zajedno s Gradom i dalje kroz projekt Dolcevita sufinancirati uredenje fasada u centru grada, s tim da ce TZ sudjelovati u troškovima zgrada u Ulici Sergijevaca, Kandlerovoj ulici, na Forumu, Kapitolinskom trgu i trgu Portarata kako bi se najprije uredio najposjeceniji dio grada. No, kako je navedeno, ukoliko sredstva to budu dozvoljavala, financirat ce se i uredenje zgrada u drugim ulicama u centru grada.

Za održavanje i sufinanciranje kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija tijekom iduce godine TZ ce izdvojiti milijun kuna. Za više od 90 raznih manifestacija, od onih vezanih za proslavu Nove godine preko ljetnih koncerata i fešta do gastromanifestacija, izdvojit ce se 700 tisuca kuna. Preostalih 300 namijenjeno je za dva noviteta: uredenje tvrdave i jednog starogradskog uspona.

- Iduce cemo godine 150 tisuca kuna uložiti u uredenje Fort Bourguignona te De Villeovog uspona. U tvrdavi bi se financiralo uredenje šanka i podesta za nastupe, dok bi ostalo financirao njen skrbnik, odnosno Arheološki muzej Istre, rekla Cinkopan Korotaj.

Što se tice uspona, na kojem je nedavno otvoren novoobnovljeni galerijski prostor Sveta srca, razne su udruge, pojasnila je, izrazile inicijativu da uspon postane urbani. Turisticka je zajednica stoga odlucila financirati uredenje uspona s podestima i rasvjetom kako bi se omogucilo izvodenje raznih manifestacija (koncerata, performansa, prezentacija).

Na inicijativu raznih poduzeca razmatra se i mogucnost kreiranja fonda pri Turistickoj zajednici Grada Pule koji bi koristio za sponzoriranje manifestacija u Areni. U procesu je razradivanje ideje u suradnji s Gradom i poduzecima, a ukoliko se navedeno ostvari, TZ bi koordinirao realizaciju sponzorstva te u isti fond sam uložio 150 tisuca kuna.

U suradnji s Arheološkim muzejom Istre i Društvom vodica turistima ce se iduce godine ponuditi nov, zanimljiv program - rimsko razgledavanje grada. Ono bi, kako je pojasnila Cinkopan Korotaj, zapoceo odijevanjem gostiju u anticku odjecu, a vodio bi ih "anticki" vodic. Nakon razgledavanja antickih spomenika turisti bi zastali kod muzeja gdje bi pogledali kako su se u to doba radili mozaici i frizure, a upoznali bi se i s antickom gastro ponudom.


Podijeli: Facebook Twiter