Uredit će geološki spomenik kamenolom Fantazija

U Valdibori će se postaviti info punktovi s touch screenom i interaktivnom kartom grada (MILIVOJ MIJOŠEK)
U Valdibori će se postaviti info punktovi s touch screenom i interaktivnom kartom grada (MILIVOJ MIJOŠEK)

Kako bi privukla čim više gostiju, posebno u pred i posezoni, Turistička zajednica Rovinja nakon uspješne 2015. godine sprema brojne nove aktivnosti. Kada govorimo o manifestacijama, Rovinj će se ove godine posvetiti organizaciji dviju novih velikih manifestacija, a to su  INTL rukometni kamp i Rovinj Beach Polo event koji zamjenjuje  planetarno popularni Red Bull Air Race koji se u Rovinju održao posljednje dvije godine.

Velika će se pažnja, kako saznajemo od direktorice TZ-a Odete Sapač, posvetiti uređenju i održavanju čak 74 kilometara biciklističkih staza te signalizacije na stazama Rubinum, Vistrum i  Limes te pješačko biciklističkoj stazi Basilica. U planu je i tiskanje  biciklističke karte Bike Istra za Rovinj, Kanfanar i Bale te karte za sam Rovinj.

Cikloturizam

- Takva uređena infrastruktura biciklističkih staza na području Rovinja, Kanfanara, Bala, preko Žminja i Svetvinčenta koji su lani ušli u klaster TZ-a Rovinja zbog projekta Hrvatska 365,  poslužit će za kreiranje proizvoda cikloturizma sa raznim tematikama kao što su obilasci gastro punktova, kulturni obilasci, arheološki itinereri i slično, najavljuje Sapač. Priprema  se i brošura s ponudom sportsko-rekreacijskih sadržaja destinacije, na kojoj će se bazirati programi za  aktivni odmor.

TZ će također nastaviti razvijati kulturni turizam, odnosno izradu kulturno - povijesnih turističkih itinerera u suradnji sa Centrom za povijesna istraživanja.

- Projekt obuhvaća tiskanu brošuru - vodič koji se sastoji od itinerera koji uključuje najvažnije kulturno-povijesne znamenitosti i zanimljivosti u starogradskoj jezgri. Kulturno-povijesne znamenitosti grada će na informativnim pločama imati QR kodove putem kojih će se dobiti više informacija, najavljuje Sapač.

Ujedno, održavat će se i čistiti arheološko nalazište Monkodonja – Mušego u cilju njegove turističke eksploatacije te će se očistiti i urediti zaštićeni lokalitet - geološki spomenik prirode kamenolom Fantazija (Monfiorenzo)  u suradnji s gradskim Komunalnim servisom.

- Za ovaj vrijedni lokalitet izrađen je idejni projekt uređenja geološkog parka  koji bi se trebao koristiti u edukativne i turističke svrhe te se planira izrada kompletne projektne dokumentacije i apliciranje projekta na fondove EU, veli Sapač.

TZ Rovinja će u sklopu nacionalnog projekta Hrvatska 365 – PPS destinacije zajedno s Balama, Kanfanarom i Svetvinčenatom nastaviti razvijati atraktivne turističke proizvode i programe u cilju privlačenja gostiju tijekom čitave godine, a podržavat će i projekte Udruge Kuća o batani kao što su izrada batane na otvorenom, povorka batana s večerom u spaciu, izložbe i izdavačka djelatnost u organizaciji Udruge. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter