Uredimo i koristimo pulske šume

Akciji su se odazvali brojni građani (M. ANGELINI)
Akciji su se odazvali brojni građani (M. ANGELINI)

Na sportskim terenima iznad pulskog kupališta Valkane danas je održana akcija "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica". Okupilo se mnoštvo građana, i starih i mladih, koji su cijelo subotnje jutro uživali u sportskim i zabavnim aktivnostima koje je za njih organizirao DSR Maraton-Uljanik, pod pokroviteljstvom Grada Pule te mjesnih odbora Sv. Polikarp-Sisplac i Vidikovac. Akciju je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Vera Radolović.

- Akcije čišćenja šuma, sudjelovanje u sportskim aktivnostima, sve to pokazuje koliko volimo svoj grad. Igre su otvorene, igrajte se!, rekla je Radolović nakon čega je počela dječja utrka škole atletike na 350 metara. Nakon "malih", na red su došli "veliki", odnosno krenula je utrka na 4.000 metara u kojoj se trčalo kroz šumicu Lungomare, do Mornara i natrag.

U međuvremenu se pak na nogometnom terenu odvijalo jedno potpuno drukčije natjecanje - slalom jahanje koje su osmislili članovi Konjičkog kluba Pula - Paradiž. Dobrovoljaca nije nedostajalo i ubrzo je na sportskim terenima nastala prava navijačka atmosfera. Tijekom akcije održano je i završno čišćenje šume Lungomare (rekreativci Calucem), boćalo se (BK Cement i Veruda), pristigli su i pješaci KRUPP-ovci, a odigrana je i malonogometna utakmica između OŠ Stoja i Vidikovac te škole nogometa NK ICI. Za zabavni dio programa pobrinuli su se učenici OŠ Stoja i AB original s recitacijama i plesom.

Očišćeno podmorje plaže hotela Plaza Histria
U sklopu najveće eko-akcije čišćenja voda u Hrvatskoj danas je očišćeno podmorje plaže ispod hotela Plaza Histria na Verudeli. U akciji je sudjelovalo šest ronilaca koji su iz mora uz plažu izvukli osam punih vreća smeća, ukupno oko 50 kilograma raznog otpada. Akciju čišćenja, koja se istovremeno održava diljem Hrvatske, organizirala je Guwaa organizacija u suradnji s partnerima Fundacijom Princa Alberta II od Monaca, Ekonomskim fakultetom u Splitu, Fakultetom političkih znanosti iz Zagreba te Orca Diving centrom u Puli. U pulskoj akciji čišćenja trebao je sudjelovati i Kristijan Curavić, predsjednik Guwaa, no zbog poslovnih obveza morao je odgoditi dolazak u Pulu.  Akcija je dio svjetskog projekta čišćenja mora, a cilj je očistiti Jadransko more i rijeke na lokacijama koje nisu obuhvaćene koncesijom s obveznim čišćenjem, (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter