Uređeno novo parkiralište s 14 mjesta

Uzrok zabrinutosti i nezadovoljstva je izmet (D. ŠTIFANIĆ)
Uzrok zabrinutosti i nezadovoljstva je izmet (D. ŠTIFANIĆ)

U centru Žbandaja ovih je dana priveden kraju posao uređenja novog parkirališta s dodatnih 14 parkirnih mjesta. Novo je parkiralište smješteno uz market, polivalentno igralište i ugostiteljski obrt, a preko puta nove škole čiji su građevinski radovi u tijeku. Novo parkiralište u Žbandaju je izgrađen nakon što je Grad Poreč prihvatio sugestije i prijedloge mještana naselja Žbandaj, saznajemo iz gradske uprave.

Godinama unazad na tom je mjestu bilo parkiralište sa svega sedam parkirnih mjesta, a novo je prošireno i odvojena je površina za dostavna vozila te je odvojen pristup polivalentnom igralištu. Nova parkirna mjesta su zbog većih dimenzija (2,60 x 5,50 metara) funkcionalnija, a jedno je parkirno mjesto predviđeno za osobe smanjene pokretljivosti.

Usto, uređena je i površina za pješake uz glavnu cestu, koja će povezati buduću osnovnu školu s polivalentnim igralištem. Iz Grada Poreča poručuju da će idućih dana postaviti horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju ne bi li ovaj dio Žbandaja bio kvalitetnije označen. Nova parkirna mjesta predviđena su uz školu, gdje će mještani dobiti dodatnih deset mjesta s istočne i još četiri na zapadnoj strani koja će biti namijenjena korisnicima škole odnosno roditeljima i profesorima te gostima. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter